Terhesség, terhes kismama, szülés
terhesség alatt, terhesség hétről hétre
Kisbabádat várod és kérdéseid vannak?

Ha az előző kérdésre a válaszod IGEN, akkor a legjobb helyen jársz!

25 neves szakember részvételével összeállítottunk Neked egy profi szülésfelkészítő tanfolyamot, ami egyedülálló Magyarországon.

Elérhető CD lemezen, vagy letölthető formában, kismama-barát áron!

Azonnali válaszok kérdéseidre: www.szulesfelkeszitotanfolyam.hu

hetes terhesség, terhesség jelei
              A terhesség   |   Hétről hétre   |   Életmód   |   Egészség   |   Vizsgálatok   |   Szülésfelkészítés   

Terhestorna

A terhesség nem betegség!  Sokan kérdezték meg tőlem, hogy sportolhatnak-e a várandóság alatt. Ha igen milyen sportok azok, amik nem veszélyesek, és ezeket meddig lehet űzni. Számtalan kérdés felmerülhet fel ezen a területen.

terhesség alatti torna

Mielőtt bármilyen mozgást választanál, feltétlenül kérd orvosod beleegyezését.
Ha normális lefolyású a terhességed, és nem volt még koraszülésed, vagy vetélésed, akkor biztos vagyok benne, hogy engedélyezni, sőt javasolni fogja a mértékletes fizikai tevékenységet.

A legfontosabb kérdés, hogy a terhességedet megelőzően aktívan sportoltál-e, vagy soha nem voltál valami nagy sportember, de a terhesség alatti hízást sporttal szeretnéd kontrollálni. A két állapotos nőnek adott válaszom eléggé eltérő lesz.
Ha aktívan sportoltál, és a fizikai állóképességed remek, nyugodtan folytathatod a mozgást, persze mértékletesebben. Nem javasolt a rázkódással, eséssel, vagy bármilyen veszéllyel járó sportok. (lovaglás, síelés, korcsolyázás). Kerülendő a nehéz erőkifejtéssel járó sportok is. (súlyzós edzések, has prések, és minden olyan gyakorlat, aminél a hátadon fekszel.(főleg a 4. hónapot követően. Az aerob mozgás, mint például a biciklizés, séta, úszás, nagyon jó hatással vannak a vérkeringésre, fokozzák a magzat oxigén, és tápanyagellátását. A kismamára is jótékony hatással van. Csökkenti az ödéma kialakulását. megszünteti a kialakult székrekedést. Fontos tudni, hogy az aerob mozgásnál a pulzus nem mehet 140 felé, és ez a szakasz 15 percen túl nem javasolt.
Vigyázni kell a kimelegedésre is.  A test úgy próbálja lehűteni magát, hogy elvonja a vért a magzattól. Kerülni kell a szaunát, gőzfürdőt, kánikulában nem javasolt sokáig a szabadban, a napon tartózkodni.

sport terhesség alatt

Akik aktívan sportoltak, tudniuk kell, hogy ebben a más állapotban, nem szabad feszegetni testük teljesítő képességének határait. Csak addig szabad tornázni, amíg jól esik. Két edzés között legalább 1 teljes napot pihenni kell az izomnak. A komoly sporteredményeket el kell halasztani a szülés utáni időkre. A lényeg hogy érezzük jól magunkat edzés alatt, és, után is.

Akik nem sportoltak terhesség előtt, azoknak a hölgyeknek sem kell lemondani a mozgásról a 9 hónap alatt, csak más szabályok szerint kell játszaniuk.

Nagyon fontos betartani, a fokozatosság elvét. Nem kell első nap lefutni a maratoni távot. Kezd el egy tíz perces bemelegítéssel, utána lehet 5 perc erősebb aerob, vagy más típusú mozgás, és a végén ugyanolyan fontos a levezetés.
Ha nem tartod be ezeket az elveket, akkor kemény izomlázra számíthatsz. Ami a kellemetlen érzés mellett, még veszélyeket is rejt.

Ha elfáradtál nyugodtan állj meg. Lassan hozzá fog szokni a szervezeted a mozgáshoz. Fontos a rendszeresség is. Hetente legalább 2-3 X mozogj egy keveset. Elkezdheted egy kiadós sétával is.
Nagyon dicsérik a vízi aerobikot is, amit kifejezetten terheseknek ajánlanak, de jó a terhes jóga is. Az interneten pedig rengeteg terhes tornás dvd-t lehet kapni. A torna végeztével pótold az elvesztett folyadékot. Terhesség alatt amúgy is sok folyadékra van szüksége a szervezetednek.

Ugyan így van a tápanyaggal is. Az izzadással nagyon fontos ásványi anyagokat veszítesz el. Ezt is pótolnod kell. Edzés előtt ne felejts elenni. Üres gyomorral nem szabad sportolni, de ez a teli hasra is igaz.  Tapasztald ki mi a jó neked, és meddig esik jól a mozgás. A lényeg hogy örömmel töltsön el a mozgás. Olyan gyakorlatokat végezz, amelyek jól esnek, és csak addig, amíg jól esik. Javaslom, hogy a terhesség előrehalad, tával csökkentsd mindig a mennyiséget. A 8-9. hónapban elegendő lesz már egy kiadós séta is a kondíciód megtartásához.

terhesség séta

Szülésfelkészítő tanfolyam

Szeretnéd tudni, hogyan fejlődik a kisbabád
és milyen változások mennek végbe a szervezetedben?

Akkor jelentkezz az ingyenes Kismama Értesítőre!

Hétről hétre e-mailben jelentkezünk,
hasznos információkkal, tanácsokkal.

Továbbá megkapod tőlünk ajándékba a
"Sex a terhesség alatt" című mini tanulmányt is.

 
Kismama Értesítő - Információk kismamák számára és a Sex a terhesség alatt mini e-book

Kérlek válaszd ki, hányadik hétben vagy, majd
a következő oldalon add meg neved és e-mail címed.

(A heteket az utolsó menstruációd első napjától számold)Untitled Document

Kapcsolódó témák:

Továbblépés:

Terhesség   |  Közreműködő szakemberek   |   Imresszum   |   Támogatóink   |   Partnereink

Weboldal készítés - Honapkészíítés - Könyvelés Miskolc - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Cégalapítás Miskolc
Szülésfelkészítő tanfolyam - Siker - személyiségfejlesztő - Önbizalom növelő tréning - önbizalom erősítés - Mlm Munka - Otthonról végezhető munka
Noni - Noni-Juice rendelés - Tahitian Noni Juice- Noni-Juice - Dohányzásról leszokás - Kontaktlencse - kontaktlencse olcsón - kontaktlencse árak -
színes kontaktlencse - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Könyvelés Miskolc - Keresőoptimalizálás - honlapkészítés Miskolc,
honlapkészítés Debrecen,
Cégalapítás Miskolc - Bőség - Siker - számlázás - számlázó - számlázó program - Online számlázó -
állás Borsod
- állás Miskolc - tudatosság - probléma megoldás - life coach - life coaching - Boldogság - Weboldal készítés - Magneter
Személyiség fejlesztő * Tudatosság.hu