Terhesség, terhes kismama, szülés
terhesség alatt, terhesség hétről hétre
Kisbabádat várod és kérdéseid vannak?

Ha az előző kérdésre a válaszod IGEN, akkor a legjobb helyen jársz!

25 neves szakember részvételével összeállítottunk Neked egy profi szülésfelkészítő tanfolyamot, ami egyedülálló Magyarországon.

Elérhető CD lemezen, vagy letölthető formában, kismama-barát áron!

Azonnali válaszok kérdéseidre: www.szulesfelkeszitotanfolyam.hu

hetes terhesség, terhesség jelei
              A terhesség   |   Hétről hétre   |   Életmód   |   Egészség   |   Vizsgálatok   |   Szülésfelkészítés   

Táplálkozás a terhesség alatt

Napjainkban minden csatornán az egészséges táplálkozásról lehet hallani. A terhesség során ennek még nagyobb szerepet kell tulajdonítani. 
Tévhit hogy kettő helyett kell enni. Egy normális lefolyású terhesség alatt körülbelül 10-12 kg-ot ajánlatos felszedni. Természetesen a várandóság alatt megnő az energiaszükségletünk, de nem nagymértékben. 150-200 kalóriával kell többet bevinni a szervezetünkbe.

Ha a terhesség előtt aktívan sportoltál, akkor a kalóriát nem kell ennyivel növelni, mivel a várandóság alatt vissza kell venni a fizikai terhelést. A lényeg a táplálkozásban van. De nem mindegy hogy milyen élelmiszer formájában. Fontos hogy megfelelő arányú legyen a fehérje, szénhidrát, zsírok bevitele.

A főszerepet pedig a vitaminok, és az ásványi anyagok játsszák.
A fehérje megtalálható a szárnyasokban, tojásban, tejtermékekben. A zsírokat a növényi olajok fogyasztásával pótolhatod (pl. olajos magvak)

Táplálkozás a terhesség alatt

A szénhidrátot a gabonafélékben kell keresni. Javaslom, a fehér lisztet cseréld le teljes kiőrlésűre. A cukros kalóriát, igen, de energiát nem tartalmazó italokat, és édességeket pedig hanyagold.

Fontos a változatos -de nem szélsőséges- táplálkozás. A magzatnak minden ásványi anyagra, és vitaminra szüksége van, hogy egészségesen fejlődjön.
Egyél sok gyümölcsöt, ha lehet sokszínűt, így biztosítod, hogy minden féle vitamint megkapjon a kicsi. A zöldség fogyasztásánál javaslom, hogy ne főzd meg, hanem inkább párold. A bennük lévő vitaminok így nem vesznek el.

A táplálkozás mellett meg kell, említenek a megfelelő folyadékbevitelt is. A Colát, és a cukrozott ivóleveket felejtsd el. Reggel ihatsz egy frissen facsart narancslevet, napközben pedig enyhe, vagy szénsavmentes ásványvizet. Ha van víztisztítód, akkor használd.

Fontos hogy ne legyél súlyosabb a megengedettnél, mert az orvosod fogyókúrára fog fogni. A szülés alatti nem megengedett túlsúly megnöveli a terhességi cukorbetegség kialakulását. 
Javaslom, hogy kerüld a gyorséttermeket. A nem megfelelő táplálkozással nem csak a saját egészségedet veszélyezteted (cukorbetegség, magas vérnyomás) hanem a magzatod egészséges fejlődését is. Ráadásul, ha ez a két betegség a terhesség alatt kialakul, valószínű, hogy császár lesz a vége, és így nem élheted át a szülés csodálatos élményét.


Szülésfelkészítő tanfolyam

Szeretnéd tudni, hogyan fejlődik a kisbabád
és milyen változások mennek végbe a szervezetedben?

Akkor jelentkezz az ingyenes Kismama Értesítőre!

Hétről hétre e-mailben jelentkezünk,
hasznos információkkal, tanácsokkal.

Továbbá megkapod tőlünk ajándékba a
"Sex a terhesség alatt" című mini tanulmányt is.

 
Kismama Értesítő - Információk kismamák számára és a Sex a terhesség alatt mini e-book

Kérlek válaszd ki, hányadik hétben vagy, majd
a következő oldalon add meg neved és e-mail címed.

(A heteket az utolsó menstruációd első napjától számold)Untitled Document

Kapcsolódó témák:

Továbblépés:

 

Terhesség   |  Közreműködő szakemberek   |   Imresszum   |   Támogatóink   |   Partnereink

Weboldal készítés - Honapkészíítés - Könyvelés Miskolc - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Cégalapítás Miskolc
Szülésfelkészítő tanfolyam - Siker - személyiségfejlesztő - Önbizalom növelő tréning - önbizalom erősítés - Mlm Munka - Otthonról végezhető munka
Noni - Noni-Juice rendelés - Tahitian Noni Juice- Noni-Juice - Dohányzásról leszokás - Kontaktlencse - kontaktlencse olcsón - kontaktlencse árak -
színes kontaktlencse - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Könyvelés Miskolc - Keresőoptimalizálás - honlapkészítés Miskolc,
honlapkészítés Debrecen,
Cégalapítás Miskolc - Bőség - Siker - számlázás - számlázó - számlázó program - Online számlázó -
állás Borsod
- állás Miskolc - tudatosság - probléma megoldás - life coach - life coaching - Boldogság - Weboldal készítés - Magneter
Személyiség fejlesztő * Tudatosság.hu