Terhesség, terhes kismama, szülés
terhesség alatt, terhesség hétről hétre
Kisbabádat várod és kérdéseid vannak?

Ha az előző kérdésre a válaszod IGEN, akkor a legjobb helyen jársz!

25 neves szakember részvételével összeállítottunk Neked egy profi szülésfelkészítő tanfolyamot, ami egyedülálló Magyarországon.

Elérhető CD lemezen, vagy letölthető formában, kismama-barát áron!

Azonnali válaszok kérdéseidre: www.szulesfelkeszitotanfolyam.hu

hetes terhesség, terhesség jelei
              A terhesség   |   Hétről hétre   |   Életmód   |   Egészség   |   Vizsgálatok   |   Szülésfelkészítés   

Dohányzás, alkohol, drog hatásai a terhesség alatt
 
A dohányzás hatásai terhesség alatt
Káros szenvedély, ami nem javasolt a terhesség alatt.
Ha a terhességed előtt aktívan dohányoztál, akkor ne aggódj, ez nem árt a fejlődő magzatnak. Azonban ha nem tudod letenni a terhesség alatt nagy hibát, követsz el, főleg az utolsó harmadban.  A kisbabád a nikotinnal megtelt méhben van. Szívverése felgyorsul, és az oxigén hiány miatt nem a normális ütemben fejlődik.  Sokban hozzájárulhat a cigaretta a vetéléshez, koraszülésnek.  A magzatnál szövődmények léphetnek fel. Kicsi születési súly, farkastorok, hirtelen csecsemőhalál, asztmás megbetegedések, átlagosnál alacsonyabb magasság, légzőszervi megbetegedések. És valószínűleg hajlamosabbak lesznek a dohányzásra. Szóval nem éri meg. A legkockázatosabb időszak a harmadik harmad. Kérlek legalább ezt a 3 hónapot bírt ki születendő gyermeked egészségéért, és a saját boldogságodért.

terhesség alatti dohányzás

A passzív dohányzás ugyanezekkel a kockázatokkal jár.
Meg kell kérni a családot, barátokat hogy hagyjanak fel a környezetedben a dohányzással.

 
 
Az alkohol hatásai
Alkohol a terhesség alatt

Sok nő nem is tudja az első hetekben hogy terhes, ezért ugyanazt az életvitel folytatja, mint előtte. Megnyugtatásukra közlöm, hogy a terhesség elején néhány pohár ital nem káros a magzat fejlődésére, és egészségére.

De aki masszívan iszik a terhessége alatt, sajnos nagyon súlyos problémákat okozhat a magzatának. A szövődményeken kívül még alkoholszindrómát is okozhat a gyermeknek.

Az alkohol az anya vérén keresztül átjut a lepényen, és bejut a magzati vérkeringésbe. Nagyon káros hatással van a fejlődésükre, idegrendszerükre. A magzat szervezetéből ráadásul sokkal több idő alatt ürül ki az alkohol. Aki nem teszi le a poharat a terhessége alatt, azoknál sokkal gyakoribb a vetélés, koraszülés, és kisebb a magzat születési súlya. De a gyermekre a későbbiekben is rányomja a bélyegét az anya felelőtlensége. Csökkent értelmi képesség felléphet, tanulási és beilleszkedési zavarok valamint testi elváltozásokat is okozhat. Ha hozzátartozott az életedhez az ital, (munka utáni lazítás, bulik) és a szerencsések közé tartozol, akkor már a terhességed elején megundorodsz az alkohol szagától. Ha nem akkor azt javaslom, hogy erős akarattal, a születendő gyermeked egészségéért hagy fel a terhesség idejére az ivással.

 
A drog
Terhesség alatti kábítószer

Azok a nők, akik a terhességük alatt drogoznak, veszélyeztetik magzatuk életét.

A könnyebb drog a marihuánás cigi. Akik nem hagynak fel vele azoknak vajúdásuk túl gyors lehet, vagy túl lassú, és császármetszéssel kell szülniük.  A magzatvízben magzatszurok jelenhet meg. Károsítja a géneket, születési rendellenességet okoz.  Megakadályozhatja a terhesség kihordását.

Ha keményebb drogokat használ a kismama például kokaint, akkor nagyon súlyos magzatkárosító hatással kell számolnia. Vetélés, halvaszületés, szülés közben agyvérzés, a gyermekének viselkedésbeli problémái lesznek, és alacsony intelligencia szint is várható.  Ha végképp nem tudsz lemondani szenvedélyéről sürgősen fordulj szakemberhez.

Szülésfelkészítő tanfolyam

Szeretnéd tudni, hogyan fejlődik a kisbabád
és milyen változások mennek végbe a szervezetedben?

Akkor jelentkezz az ingyenes Kismama Értesítőre!

Hétről hétre e-mailben jelentkezünk,
hasznos információkkal, tanácsokkal.

Továbbá megkapod tőlünk ajándékba a
"Sex a terhesség alatt" című mini tanulmányt is.

 
Kismama Értesítő - Információk kismamák számára és a Sex a terhesség alatt mini e-book

Kérlek válaszd ki, hányadik hétben vagy, majd
a következő oldalon add meg neved és e-mail címed.

(A heteket az utolsó menstruációd első napjától számold)Untitled Document

Kapcsolódó témák:

Továbblépés:

Terhesség   |  Közreműködő szakemberek   |   Imresszum   |   Támogatóink   |   Partnereink

Weboldal készítés - Honapkészíítés - Könyvelés Miskolc - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Cégalapítás Miskolc
Szülésfelkészítő tanfolyam - Siker - személyiségfejlesztő - Önbizalom növelő tréning - önbizalom erősítés - Mlm Munka - Otthonról végezhető munka
Noni - Noni-Juice rendelés - Tahitian Noni Juice- Noni-Juice - Dohányzásról leszokás - Kontaktlencse - kontaktlencse olcsón - kontaktlencse árak -
színes kontaktlencse - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Könyvelés Miskolc - Keresőoptimalizálás - honlapkészítés Miskolc,
honlapkészítés Debrecen,
Cégalapítás Miskolc - Bőség - Siker - számlázás - számlázó - számlázó program - Online számlázó -
állás Borsod
- állás Miskolc - tudatosság - probléma megoldás - life coach - life coaching - Boldogság - Weboldal készítés - Magneter
Személyiség fejlesztő * Tudatosság.hu