Terhesség, terhes kismama, szülés
terhesség alatt, terhesség hétről hétre
Kisbabádat várod és kérdéseid vannak?

Ha az előző kérdésre a válaszod IGEN, akkor a legjobb helyen jársz!

25 neves szakember részvételével összeállítottunk Neked egy profi szülésfelkészítő tanfolyamot, ami egyedülálló Magyarországon.

Elérhető CD lemezen, vagy letölthető formában, kismama-barát áron!

Azonnali válaszok kérdéseidre: www.szulesfelkeszitotanfolyam.hu

hetes terhesség, terhesség jelei
              A terhesség   |   Hétről hétre   |   Életmód   |   Egészség   |   Vizsgálatok   |   Szülésfelkészítés   

Névválasztási tippek, ötletek

A 9 hónap alatt az egyik legmeghatározóbb élmény, a gyermek nevének kiválasztása.

Általában mindenkinek van egy kedvenc neve. A lányok már tinédzser korban tudják, hogy szeretnék hívni a születendő gyermeküket.
Ha szerencséd van, akkor ez tetszeni fog a párodnak is. De lehet, hogy neki is van egy dédelgetett név a tarsolyában. Ebből akár konfliktusok is szoktak kerekedni, és még nem említettem a nagyszülők kívánságait.
Vannak családok, ahol a névválasztás igen kemény meccsbe megy át. Hogy elkerüld a sértődéseket, javaslom, üljetek le megbeszélni a családdal, hogy miért nem akarod az anyósod halott üknagymamájának a nevét adni a gyermekednek, akit mellesleg Eufrozinának hívtak (minden Eufrozinától ezúton elnézést kérek).

terhesség névválasztás

Szóval nehéz ügy, de megpróbálok pár tippet adni, hogy megkönnyítsem a dolgodat.

Vannak olyan családok ahol generációról-generációra öröklődnek a nevek. Ez főleg az elsőszülött gyerekeknél fontos nekik. Te döntöd el hogy megtöröd e a hagyományt. Sokan előszeretettel választanak ősi magyar nevet, vagy bibliait, esetleg történelmi és irodalmi nevek közül választanak. Nagyon divatos lett a név választása jelentése alapján, névmisztikai szempontok szerint.

Manapság nagyon felkapottak a külföldi nevek. Szappanoperák hősei, külföldi sztárok után nevezik el a gyerekeket. Nekem speciel nem tetszik. Soha annyi Izaura nem született, mint a 80-as években. Praxisom alatt összeállíthattam volna akár a Dallas szereplőit is. De volt olyan is hogy egy hét alatt hazaengedtünk egy egész brazil futballválogatottat. Emellett rengeteg virágnév közül lehet választani, sőt zöldségek, és autómárkák is rendelkezésedre állnak.

Pár dolgot leírok, amire azért figyelj.

Nagyon fontos a hangzás. Ízlelgesd a nevet, amit választottatok. Ha rövid a vezetékneved, érdemes egy hosszabb keresztnév mellett döntened. Ez fordítva is igaz. Ha hosszú a vezetékneved, akkor nem szerencsés 2-3 szótagú keresztnevet választani mellé. Figyelj arra, hogy azonos magán-vagy mássalhangzók ne találkozzanak a vezetéknév és a keresztnév találkozásánál. Pl. Mák Krisztina. Kovács Csongor.

A hangzás is nagyon fontos. Volt egy kismama, aki világ életében Beátának akarta elnevezni a leendő gyermekét. A sors egy Saláta nevű férfi mellé sodorta. De ha az emlékezetem nem csal, akkor nem állt el a névválasztásától. Fontos a ritmusa, dallama, ízlelgesd, és fontos hogy a vezetéknévhez passzoljon.
Az is fontos, hogy ha kiejted egybe a nevet, akkor ne adj okot, hogy kihallatsszon egy másik szó belőle, ami miatt csúfolhatják. Pl. Végh Béla J

Érdemes egy tízes listát csinálni.  Ezek után már nem nehéz kiválasztani a nektek tetsző nevet.

 

Szülésfelkészítő tanfolyam

Szeretnéd tudni, hogyan fejlődik a kisbabád
és milyen változások mennek végbe a szervezetedben?

Akkor jelentkezz az ingyenes Kismama Értesítőre!

Hétről hétre e-mailben jelentkezünk,
hasznos információkkal, tanácsokkal.

Továbbá megkapod tőlünk ajándékba a
"Sex a terhesség alatt" című mini tanulmányt is.

 
Kismama Értesítő - Információk kismamák számára és a Sex a terhesség alatt mini e-book

Kérlek válaszd ki, hányadik hétben vagy, majd
a következő oldalon add meg neved és e-mail címed.

(A heteket az utolsó menstruációd első napjától számold)Untitled Document

Kapcsolódó témák:

Továbblépés:

 

Terhesség   |  Közreműködő szakemberek   |   Imresszum   |   Támogatóink   |   Partnereink

Weboldal készítés - Honapkészíítés - Könyvelés Miskolc - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Cégalapítás Miskolc
Szülésfelkészítő tanfolyam - Siker - személyiségfejlesztő - Önbizalom növelő tréning - önbizalom erősítés - Mlm Munka - Otthonról végezhető munka
Noni - Noni-Juice rendelés - Tahitian Noni Juice- Noni-Juice - Dohányzásról leszokás - Kontaktlencse - kontaktlencse olcsón - kontaktlencse árak -
színes kontaktlencse - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Könyvelés Miskolc - Keresőoptimalizálás - honlapkészítés Miskolc,
honlapkészítés Debrecen,
Cégalapítás Miskolc - Bőség - Siker - számlázás - számlázó - számlázó program - Online számlázó -
állás Borsod
- állás Miskolc - tudatosság - probléma megoldás - life coach - life coaching - Boldogság - Weboldal készítés - Magneter
Személyiség fejlesztő * Tudatosság.hu