Terhesség, terhes kismama, szülés
terhesség alatt, terhesség hétről hétre
Kisbabádat várod és kérdéseid vannak?

Ha az előző kérdésre a válaszod IGEN, akkor a legjobb helyen jársz!

25 neves szakember részvételével összeállítottunk Neked egy profi szülésfelkészítő tanfolyamot, ami egyedülálló Magyarországon.

Elérhető CD lemezen, vagy letölthető formában, kismama-barát áron!

Azonnali válaszok kérdéseidre: www.szulesfelkeszitotanfolyam.hu

hetes terhesség, terhesség jelei
              A terhesség   |   Hétről hétre   |   Életmód   |   Egészség   |   Vizsgálatok   |   Szülésfelkészítés   

Hogyan mondjam el a munkahelyemen?

Örök kérdés a kismamák számára, hogy mikor jelentsék be áldott állapotukat a munkahelyükön. Mit fog szólni a főnök? Megváltozik e a kollégákkal a viszony? Fizetésemelés előtt áll? Vissza veszik-e a szülés után?  Szóval a kérdések százai fordulnak meg a kismamák fejében.

terhesség - hogyan mondjam el

A Magyar Munkaügyi Törvény szerint a terhes nők felmondási védelem alatt állnak. A határozatlan idejű munkaviszonyukat rendes felmondással nem lehet megszüntetni, ami kiterjed a szülési szabadságuk, és a gyed-gyes idejére is.

A munkaviszony azonban megszüntethető, a munkavállaló részéről rendes felmondással, vagy közös megegyezéssel. A határozott idejű munkaszerződés sajnos nem áll védelem alatt. Javaslom, hogy minél hamarabb tudassuk főnökünkkel a hírt.

Ennek több oka is van.

Egyrészről a bejelentésünk után azonnal járnak a kedvezmények.
Orvosi vizsgálatokra kötelesek elengedni. Munkakörülményeid módosítását kérheted, ha veszélyes vegyszerekkel, anyagokkal dolgozol, vagy a magzat egészségére káros munkakörben tevékenykedsz. Köteles a munkáltatód áthelyezni, egy egészségednek megfelelő munkakörben. Ha munkáltatód ezt nem tudja megtenni, akkor felmentést kérhetsz a munka alól.

Ha munkád feszített tempót követel, és nagyfokú stresszel jár, kérheted a heti munkaórád csökkenését, ami fizetés csökkenéssel nem járhat. Természetesen ezt szakorvosi véleménnyel kell alátámasztani.
Terhes kismamát nem lehet kötelezni éjszakai műszakra, túlórára, és készenléti műszakra sem.
A szülési szabadság 24 hét, amiből 4 hetet a szülést megelőzően egy hónappal veheted igénybe.  Természetesen, ha veszélyeztetett terhes vagy, vagy állapotod nem engedi, meg hogy dolgozz, akkor orvosod táppénzes állományba vehet.

A másik ok, amiért javaslom a korai tájékoztatást, hogy munkáltatód időben tudjon gondoskodni helyettesítésedről. A szülés utáni munkába álláshoz még jól jöhet, ha most együttműködést, és segítséget mutatsz.
Fontos, hogy főnököddel közöld először a hírt, mert elég kellemetlen lenne számodra, ha egy pletykás kollégád megelőzne. A reggeli rosszullétek, és a hangulatingadozások miatt is jó ha az első trimeszterben már tudnak a terhességedről a kollégák, és a vezetőség. Javaslom minél hamarabb légy túl a bejelentésen, hogy kellemesebben, és stressz mentesebben vészeld át a terhességet a munkahelyeden.

Szülésfelkészítő tanfolyam

Szeretnéd tudni, hogyan fejlődik a kisbabád
és milyen változások mennek végbe a szervezetedben?

Akkor jelentkezz az ingyenes Kismama Értesítőre!

Hétről hétre e-mailben jelentkezünk,
hasznos információkkal, tanácsokkal.

Továbbá megkapod tőlünk ajándékba a
"Sex a terhesség alatt" című mini tanulmányt is.

 
Kismama Értesítő - Információk kismamák számára és a Sex a terhesség alatt mini e-book

Kérlek válaszd ki, hányadik hétben vagy, majd
a következő oldalon add meg neved és e-mail címed.

(A heteket az utolsó menstruációd első napjától számold)Untitled Document

Kapcsolódó témák:

Továbblépés:

Terhesség   |  Közreműködő szakemberek   |   Imresszum   |   Támogatóink   |   Partnereink

Weboldal készítés - Honapkészíítés - Könyvelés Miskolc - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Cégalapítás Miskolc
Szülésfelkészítő tanfolyam - Siker - személyiségfejlesztő - Önbizalom növelő tréning - önbizalom erősítés - Mlm Munka - Otthonról végezhető munka
Noni - Noni-Juice rendelés - Tahitian Noni Juice- Noni-Juice - Dohányzásról leszokás - Kontaktlencse - kontaktlencse olcsón - kontaktlencse árak -
színes kontaktlencse - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Könyvelés Miskolc - Keresőoptimalizálás - honlapkészítés Miskolc,
honlapkészítés Debrecen,
Cégalapítás Miskolc - Bőség - Siker - számlázás - számlázó - számlázó program - Online számlázó -
állás Borsod
- állás Miskolc - tudatosság - probléma megoldás - life coach - life coaching - Boldogság - Weboldal készítés - Magneter
Személyiség fejlesztő * Tudatosság.hu