Terhesség, terhes kismama, szülés
terhesség alatt, terhesség hétről hétre
Kisbabádat várod és kérdéseid vannak?

Ha az előző kérdésre a válaszod IGEN, akkor a legjobb helyen jársz!

25 neves szakember részvételével összeállítottunk Neked egy profi szülésfelkészítő tanfolyamot, ami egyedülálló Magyarországon.

Elérhető CD lemezen, vagy letölthető formában, kismama-barát áron!

Azonnali válaszok kérdéseidre: www.szulesfelkeszitotanfolyam.hu

hetes terhesség, terhesség jelei
              A terhesség   |   Hétről hétre   |   Életmód   |   Egészség   |   Vizsgálatok   |   Szülésfelkészítés   

Terhesen a fogorvosnál
Terhesség előtt mindenképpen javasolt egy kontroll vizsgálatra jelentkezni a fogorvosodnál. A megnövekedett nemi hormonok (ösztrogén) az íny ereiben bővebb véráramlást eredményeznek. 
Ha nincs semmilyen panaszod, a fogkövet akkor is érdemes leszedetni, ezzel csökkentheted a fogromlás, és ínygyulladás veszélyét. Azonban ezt jobb a terhesség előtt megtenned, vagy halaszd a II. trimeszter idejére, mivel az I. trimeszter alatt kerülendő minden elektromos készülék használata.

terhesség és fogorvos

A terhesség alatt a fogíny megduzzad, és sokkal érzékenyebb lesz.  A begyulladt fogíny, ha nem kezelik, ínysorvadáshoz is vezethet. Különösen veszélyes ez a terhesség alatt, mivel koraszülést is eredményezhet.

Ebben az időszakban sok kalciumra van szükséged, és a C vitaminban dús ételekkel is csökkentheted a fogínygyulladás kialakulását. Ha már terhes vagy, akkor is javasolt meglátogatnod a fogorvosodat. Ha nem muszáj, kerüld a röntgent.  Azonban a fogászati kezelést nem szabad halogatni, ha van egy lyukas fog, mert sokkal nagyobb problémát okozhat neked, és a magzatnak is, ha nem csinálják meg.

Fontos hogy étkezések után moss fogat.  Ha erre napközben nincs lehetőséged, akkor inkább kerüld az édes, cukros dolgokat. Egyél almát, gyümölcsöt, ez a C vitamin tartalma miatt is hasznos most a számodra. Használj fogselymet, vagy cukormentes rágót. Ha fogorvosi kezelésre van, szükséged a helyi érzéstelenítés nem árt a magzatnak. Azonban fájdalomcsillapítók, és gyulladáscsökkentő tabletták szedése előtt kérd ki kezelőorvosod tanácsát.

A száj higiéniájának fontossága még nagyobb szerepet kell, hogy kapjon a terhességed alatt. Ha teheted, a 9 hónap alatt járj rendszeresen ellenőrzésre, és a szülés után is érdemes meglátogatnod fogorvosodat.

Szülésfelkészítő tanfolyam

Szeretnéd tudni, hogyan fejlődik a kisbabád
és milyen változások mennek végbe a szervezetedben?

Akkor jelentkezz az ingyenes Kismama Értesítőre!

Hétről hétre e-mailben jelentkezünk,
hasznos információkkal, tanácsokkal.

Továbbá megkapod tőlünk ajándékba a
"Sex a terhesség alatt" című mini tanulmányt is.

 
Kismama Értesítő - Információk kismamák számára és a Sex a terhesség alatt mini e-book

Kérlek válaszd ki, hányadik hétben vagy, majd
a következő oldalon add meg neved és e-mail címed.

(A heteket az utolsó menstruációd első napjától számold)Untitled Document

Kapcsolódó témák:

Továbblépés:

Terhesség   |  Közreműködő szakemberek   |   Imresszum   |   Támogatóink   |   Partnereink

Weboldal készítés - Honapkészíítés - Könyvelés Miskolc - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Cégalapítás Miskolc
Szülésfelkészítő tanfolyam - Siker - személyiségfejlesztő - Önbizalom növelő tréning - önbizalom erősítés - Mlm Munka - Otthonról végezhető munka
Noni - Noni-Juice rendelés - Tahitian Noni Juice- Noni-Juice - Dohányzásról leszokás - Kontaktlencse - kontaktlencse olcsón - kontaktlencse árak -
színes kontaktlencse - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Könyvelés Miskolc - Keresőoptimalizálás - honlapkészítés Miskolc,
honlapkészítés Debrecen,
Cégalapítás Miskolc - Bőség - Siker - számlázás - számlázó - számlázó program - Online számlázó -
állás Borsod
- állás Miskolc - tudatosság - probléma megoldás - life coach - life coaching - Boldogság - Weboldal készítés - Magneter
Személyiség fejlesztő * Tudatosság.hu