Terhesség, terhes kismama, szülés
terhesség alatt, terhesség hétről hétre
Kisbabádat várod és kérdéseid vannak?

Ha az előző kérdésre a válaszod IGEN, akkor a legjobb helyen jársz!

25 neves szakember részvételével összeállítottunk Neked egy profi szülésfelkészítő tanfolyamot, ami egyedülálló Magyarországon.

Elérhető CD lemezen, vagy letölthető formában, kismama-barát áron!

Azonnali válaszok kérdéseidre: www.szulesfelkeszitotanfolyam.hu

hetes terhesség, terhesség jelei
              A terhesség   |   Hétről hétre   |   Életmód   |   Egészség   |   Vizsgálatok   |   Szülésfelkészítés   

Fertőzések a terhesség alatt
A terhesség alatt elkapott vírusok, és baktériumok nagy többségében nem jelentenek veszélyt a magzatodra. Azonban van egy pár kivétel.

terhesség alatti fertőzések

A rubeola, más néven bárányhimlő. Hazánkban, a rubeola elleni védőoltást, körülbelül, 20 éve alkalmazzák.
Ha kaptál védőoltást, vagy már túlestél ezen a betegségen, akkor nincs mitől tartanod. Ha nem emlékszel rá, akkor egy egyszerű vérvizsgálattal kimutatható, hogy a szervezeted termel-e ellenanyagot. Ha nem, akkor a terhességed előtt érdemes beoltatni magadat. A terhesség alatt ez nem lehetséges.

A terhesség alatti megbetegedés nagyon nagy veszélyt jelent a magzatra. A vérárammal jut át a méhlepénybe.  Általában vetéléssel végződik, de súlyos szervi károsodást is okozhat. Látás-hallás, esetleg szívfejlődési zavar is előfordulhat az újszülöttnél.

A másik vírus okozta fertőzés a herpesz (HSV-2). Nemi aktus útján vihető át ez a fertőzés. A terhesség alatti nemi szerven jelentkező herpesz, megfertőzheti a magzatot is. Ha már volt herpeszed, akkor a szervezetedben megtalálható az ellenanyag, ami megvédi a magzatot az esetleges fertőzéstől.

Gombás fertőzések is előfordulhatnak a terhesség folyamán. Hüvelybomba esetén, fehéres, vastag, esetleg kellemetlen illatú folyást tapasztalsz, ami viszketéssel is párosulhat.  Nagyon fontos, hogy időben elkezdődjön ennek a kezelése (hüvelykúppal kezelik).

A Hepatitis B vér, hüvelyváladék, és nyál útján fertőz. Elkapható szexuális úton, tetováláskor, intravénás droghasználatkor. A hepatitis B-vel fertőződött kismamák, ritkán fertőzik meg a magzatukat, de ha az anyáról fertőződik meg a magzat, akkor ő is vírushordozó lesz, esetleg később májbeteg. Nagyon fontos a terhesség 16 hetében a terhes kismamák szűrővizsgálatát elvégezni.

Influenza.
Az influenza nem jelent veszélyt a magzatra. Az vírussal járó magas láz csillapítására használt gyógyszerekről azonban feltétlenül kérdezd meg az orvosodat. Ilyenkor a régi népi szokások, egy langyos, esetleg hideg vizes zuhany is segíthet. Azonban ha nagyon erős lefolyású az influenza, ami mellkasi fájdalmakkal, és erős köhögéssel jár, akkor antibiotikumos kezelést is kapnod kell. Konzultálj orvosoddal.
Az influenza elleni védőoltást az első trimeszterben nem szabad kérni, utána azonban lehet. A védőoltás még az magzatot is megvédi az első hónapokban.

A Cytomegalovírus (CMV) egy méhen belüli vírusfertőződés. Ennél a betegségnél nem beszélhetünk védettségről, mivel többször is el lehet kapni, a szervezetben tehát nem termelődik ellenanyag. A magzatra akkor jelenthet veszélyt, ha a kismama a terhessége alatt fertőződik meg először. Lázzal, fejfájással, ízületi fájdalommal jár.
Ultrahangos vizsgálattal felfedhető, hogy a magzat is megfertőződött e. Ilyenkor a méhlepénynél meszesedést, a májnál pedig megduzzadást tapasztalhatunk. A korai stádiumban felfedezett fertőzést, gyógyszerrel lehet kezelni.

Megelőzésképpen elegendő időt kell, hogy fordítsunk a terhes gondozásra, és minden vizsgálaton részt kell vennünk a terhesség alatt, és immunrendszerünk megerősítésére is nagy figyelmet kell, hogy fordítsunk!


Szülésfelkészítő tanfolyam

Szeretnéd tudni, hogyan fejlődik a kisbabád
és milyen változások mennek végbe a szervezetedben?

Akkor jelentkezz az ingyenes Kismama Értesítőre!

Hétről hétre e-mailben jelentkezünk,
hasznos információkkal, tanácsokkal.

Továbbá megkapod tőlünk ajándékba a
"Sex a terhesség alatt" című mini tanulmányt is.

 
Kismama Értesítő - Információk kismamák számára és a Sex a terhesség alatt mini e-book

Kérlek válaszd ki, hányadik hétben vagy, majd
a következő oldalon add meg neved és e-mail címed.

(A heteket az utolsó menstruációd első napjától számold)Untitled Document

Kapcsolódó témák:

Továbblépés:

 

Terhesség   |  Közreműködő szakemberek   |   Imresszum   |   Támogatóink   |   Partnereink

Weboldal készítés - Honapkészíítés - Könyvelés Miskolc - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Cégalapítás Miskolc
Szülésfelkészítő tanfolyam - Siker - személyiségfejlesztő - Önbizalom növelő tréning - önbizalom erősítés - Mlm Munka - Otthonról végezhető munka
Noni - Noni-Juice rendelés - Tahitian Noni Juice- Noni-Juice - Dohányzásról leszokás - Kontaktlencse - kontaktlencse olcsón - kontaktlencse árak -
színes kontaktlencse - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Könyvelés Miskolc - Keresőoptimalizálás - honlapkészítés Miskolc,
honlapkészítés Debrecen,
Cégalapítás Miskolc - Bőség - Siker - számlázás - számlázó - számlázó program - Online számlázó -
állás Borsod
- állás Miskolc - tudatosság - probléma megoldás - life coach - life coaching - Boldogság - Weboldal készítés - Magneter
Személyiség fejlesztő * Tudatosság.hu