Terhesség, terhes kismama, szülés
terhesség alatt, terhesség hétről hétre
Kisbabádat várod és kérdéseid vannak?

Ha az előző kérdésre a válaszod IGEN, akkor a legjobb helyen jársz!

25 neves szakember részvételével összeállítottunk Neked egy profi szülésfelkészítő tanfolyamot, ami egyedülálló Magyarországon.

Elérhető CD lemezen, vagy letölthető formában, kismama-barát áron!

Azonnali válaszok kérdéseidre: www.szulesfelkeszitotanfolyam.hu

hetes terhesség, terhesség jelei
              A terhesség   |   Hétről hétre   |   Életmód   |   Egészség   |   Vizsgálatok   |   Szülésfelkészítés   

Terhesség 35 év felett

Manapság egyre több nő tölt be vezető pozíciót az üzleti életben. Ennek következtében a gyermekvállalást későbbre teszik. Tudniuk kell, hogy az életkor nem betegség, azonban a terhesség alatti kockázatok esélyei megnőnek.

35 év felett megnő a termékeny napok (ovuláció) nélküli ciklusoknak a száma.
Bizonyos fertőzések, mint például a Chlamydia csökkenheti a petevezeték átjárhatóságát, súlyosabb esetben pedig meddőséget is okozhat.

terhesség 35 év felett

Tehát a kor előrehaladtával nehezebb teherbe esni.  Köztudott hogy a nők meghatározott petesejtkészlettel születnek. Tehát azonos korúak a nőkkel. Sokkal több káros hatásnak ki voltak már téve. (röntgen, fertőzések stb.)

Az „idősebb” kismamák legnagyobb félelme a DOWN KÓR! Ez egy kromoszóma rendellenesség. A 21 kromoszómából egyel, több van a képződő ivarsejtben. A mai fejlett orvostudomány azonban számos vizsgálattal ki tudja szűrni ezeket a korai rendellenességeket.

A Kombinált tesztet a terhesség 11-14 hete között, az anya véréből, illetve ultrahangos vizsgálattal lehet kimutatni. A vérben, csak a terhesség alatt előforduló fehérje szintjét mérik, míg az ultrahang vizsgálatnál a magzat nyaki redő vastagságát nézik. Ez a kombinált teszt kb. 85 %kos megbízhatóságú eredményt produkál.

A Quartett tesztet a 15-20 hét között az anyai vérben található négy jelző (AFP, öszriol, inhibin-A és  a BhcG) értékelésével végzik. Ez a teszt körülbelül 75%-os biztonságú módszer.
Az Integrált teszt lényege, hogy az előző két módszer eredményeinek összevetésével egy 95 %kos biztonsággal tudják kizárni, vagy megállapítani a Down kórt.

További problémát jelenthet - az inkább 40 év feletti kismamáknál, főleg ha túlsúlyosak- a szülésnél felmerülő kockázatok háttereként a magas vérnyomás, cukorbetegség., és egyéb keringési betegségek. Nem kell megijedni ezek is kezelhetőek. Általában lassabb a vajúdási szakasz, és a szülés is.  A kor előrehalad tával az ízületekben található elasztikus rostok csökkennek, és ezek is eredményezhetik a nehezebb szülést. Gyakrabban fordul elő császármetszés is.

Mielőtt teljesen elijeszteném a 35 feletti kismamákat, azért jó hírekkel is szolgálhatok. Természetesen vannak olyan nők, akik fizikai állapotukban, a sport- és az egészséges táplálkozásuknak köszönhetően felveszik a versenyt a fiatal kismamákkal szemben is. Ez példa lehet mindenki számára. A helyes táplálkozás, és a mértékletes testmozgás minden korosztályba tartozó terhes nőnek, és magzatának hasznára válik. Tapasztalatok bizonyítják, hogy a 35 év feletti nők, kiegyensúlyozottabban viselik a rájuk nehezedő terhet. Valószínűleg türelmesebbek, könnyebben látják el a babával járó kötelezettségeket.

Szóval csak lazán, és élvezd ki minden pillanatát a terhességednek.

Szülésfelkészítő tanfolyam

Szeretnéd tudni, hogyan fejlődik a kisbabád
és milyen változások mennek végbe a szervezetedben?

Akkor jelentkezz az ingyenes Kismama Értesítőre!

Hétről hétre e-mailben jelentkezünk,
hasznos információkkal, tanácsokkal.

Továbbá megkapod tőlünk ajándékba a
"Sex a terhesség alatt" című mini tanulmányt is.

 
Kismama Értesítő - Információk kismamák számára és a Sex a terhesség alatt mini e-book

Kérlek válaszd ki, hányadik hétben vagy, majd
a következő oldalon add meg neved és e-mail címed.

(A heteket az utolsó menstruációd első napjától számold)Untitled Document

Kapcsolódó témák:

Továbblépés:

Terhesség   |  Közreműködő szakemberek   |   Imresszum   |   Támogatóink   |   Partnereink

Weboldal készítés - Honapkészíítés - Könyvelés Miskolc - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Cégalapítás Miskolc
Szülésfelkészítő tanfolyam - Siker - személyiségfejlesztő - Önbizalom növelő tréning - önbizalom erősítés - Mlm Munka - Otthonról végezhető munka
Noni - Noni-Juice rendelés - Tahitian Noni Juice- Noni-Juice - Dohányzásról leszokás - Kontaktlencse - kontaktlencse olcsón - kontaktlencse árak -
színes kontaktlencse - Könyvelő Miskolc - Könyvelőiroda Miskolc - Könyvelés Miskolc - Keresőoptimalizálás - honlapkészítés Miskolc,
honlapkészítés Debrecen,
Cégalapítás Miskolc - Bőség - Siker - számlázás - számlázó - számlázó program - Online számlázó -
állás Borsod
- állás Miskolc - tudatosság - probléma megoldás - life coach - life coaching - Boldogság - Weboldal készítés - Magneter
Személyiség fejlesztő * Tudatosság.hu